maandag 26 oktober 2009

Uilen in Jonatan

Vandaag kregen we bezoek van twee uilen. Thomas, uit de klas van meester Pieter, heeft er een nieuwe hobby bij: africhten van kerkuilen. Om ons dit alles haarfijn uit te leggen, schakelde Thomas zijn papa en een vriend in om een kleine demonstratie te komen geven op school. We leerden een en ander bij over deze fascinerende dieren en konden genieten van hun aanwezigheid en activiteiten (verorberen van voedsel, vliegen, ...). Wist je bijvoorbeeld dat kerkuilen in gevangenschap vier tot vijfmaal langer leven dan hun soortgenoten in vrijheid? Kerkuilen eten hoofdzakelijk muizen en doden die direct met hun klauwen. Ze slikken hun voedsel in grote delen door dat in hun maag afgebroken wordt. Wat niet verteerd kan worden, braken ze terug uit in de vorm van een 'bal', de braakbal. Wie meer te weten wil komen over deze dieren, moet maar eens iemand uit de klas van meester Pieter aanspreken. Zij gaan de komende wero-lessen nog veel meer leren over deze dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.