dinsdag 15 april 2008

De kippen op jonatan

Nieuws vanuit de Wero-klas.
Begin dit schooljaar kreeg Jonatan drie nieuwe gevederde vriendinnetjes en één vriendje erbij.
Die kippen waren direct een schot in de roos. Aan belangstelling, aanspreking en bekijks kwam het hen zeker niet tekort. Eten en drinken geven, hok uitkuisen en controle op eitjes moesten van nu af aan regelmatig gebeuren. Van het oorspronkelijk opzet om eitjes te verkopen, kwam tot nu toe nog niet veel in huis… We zullen ze nog moeten leren hoe ze eieren moeten leggen.
De speciale kippenemmertjes op de speelplaatsen en in het leraarslokaal, worden doorgaans goed voorzien van allerlei spijzen voor onze kippen. En daarmee zetten we meteen een goede stap in de richting van afval sorteren en recycleren.
Ook op dit vlak enkele veranderingen dit schooljaar: het milieuteam. Elke klas is gedurende één week in een beurtrolsysteem verantwoordelijk voor de netheid op de speelplaats. Papiertjes en rondslingerende flesjes in de juiste vuilnisbak deponeren en aan juf Geertje melden als er vuilnisbakjes uitpuilen, behoren tot het takenpakket van het milieuteam. Dat er voor de klas(sen) die dit jaar deze taak het best vervullen een verrassingsuitstap in het vooruitzicht wordt geplaatst, was een meer dan motiverende factor voor de kinderen én de leerkrachten.
Vanuit de Wero-klas hebben we ook ons steentje bijgedragen bij het project dat op de kerstmarkt gesteund werd: de vzw Pinocchio. Vele kinderen waren met meten, tekenen en zagen in de weer om een leuke, doch niet zo eenvoudig op te lossen, letterpuzzel te maken. De meeste resultaten mochten echt gezien worden. Een pluim op de hoed voor onze knappe technische knutselaars.
Er staan nu onder andere nog de verschillende uitstappen met de wero-klas in het verschiet. Daarvan kunnen we reeds verklappen dat ze er heel interessant, leerrijk en veelbelovend uitzien. We kijken er naar uit…..

De juffen en meester van de Wero-klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.